Fodbehandling

Statsautoriserede fodterapeuter er professionelle behandlere af fødder,
og Danmarks enestehjerting-fodterapi-tidsbest autoriserede behandlere af fodproblemer i forbindelse
med diabetes (sukkersyge), leddegigt, nedgroede negle og arvæv.

En fodbehandling hos mig, er meget mere end fodpleje og dejlige lækre fødder. Man får professionel fodbehandling, god service og et afbræk fra hverdagen. Det er altid en dejlig oplevelse at komme til fodterapeut, hvor der bliver taget godt hånd om dine fødder.

Der er selvfølgelig fokus på at dine fødder har det godt, og hvordan de får det godt, samt dine fødders fodstilling. Derudover er der fokus på ligtorne og hård hud, som mange danskere bøvler med.
Jeg har desuden stor fokus på nedgroede og fortykkede negle, som mange også har problemer med. Yderligere er en god fodbehandling godt for folk med diabetes eller gigt.

Forskellige former for fodbehandling

hjerting-fodterapi-banner_pilForebyggende behandling

Det er vigtigt at ens fødder har det godt, og dette kommer ikke af sig selv. De plejer ikke sig selv, desværre. Derfor tilbyder jeg en række forebyggende behandlinger, som skal sikre, at dine fødder har det bedst muligt. Der vil komme gode råd til, hvordan du selv kan pleje dine fødder. Hvis dine fødder derimod har brug for professionel pleje, står jeg altid klar til at hjælpe.

Hvis man døjer med små skavanker eller andet, som gør at man ikke kan løbe og hoppe, uden at det gør ondt – er det super godt med en god fodbehandling. På denne måde kan problemerne også forebygges.

hjerting-fodterapi-banner_pilHård hud, ligtorne og fortykkede negle

Hård hud og ligtorne er noget mange mennesker i Danmark døjer med og heldigvis er der noget, man kan gøre ved det. Der er mange ting man selv kan gøre, for at forebygge hård hud og ligtorne. Fodterapeuter kan hjælpe dig med de fleste problemer, men hvis der er nogle problemer fodterapeuter ikke kan hjælpe med, skal man oftest søge læge eller andet. Hård hud og ligtorne kan forekomme enkeltvis eller sammen.  

Fortykkede negle forekommer nogle gange hos os. Fortykkede negle vil sige, at man har tykkere negle end normalt.

hjerting-fodterapi-banner_pilNedgroede negle

Nedgroede negle kan opstå pga. Forskellige ting. Der er heldigvis noget man selv kan gøre ved det, i ekstreme tilfælde kan det ske at en operation er nødvendig. Fodterapeuten har som speciale at behandle nedgroede negle. Der benyttes oftest en fjederstålsbøjle, som kan løfte nedgroede negl, som giver en omgående smertelindring.

hjerting-fodterapi-banner_pilUkorrekt fodstilling

At have den ukorrekte fodstilling kan være problemfyldt. Det kan give smerter og gener i resten af kroppen. Fodterapeuten kan lave undersøgelser af dine fødder, hvordan din gang/løb er, samt have samtaler om sygdom og andet. Udfra samtalerne og undersøgelserne kan der blive udarbejdet et specialindlæg til dine sko. Disse specialindlæg skulle gerne hjælpe på smerterne i kroppen og din fodstilling.

hjerting-fodterapi-banner_pilDiabetes

Er du diabetiker, er det vigtigt at holde øje med dine fødder. De kan nemlig godt blive påvirket af din diabetes. Der kan bl.a. Opstå føleforstyrrelser i fødderne og sår, som i værste fald kan føre til koldbrand og evt. amputering.

hjerting-fodterapi-banner_pilGigt

Hvis du døjer med gigt i fødderne, kan dine fødder forandre sig. Dine fødder kan måske kommer ud af balance og facon, hvilket medvirker til, at du kan få smerter i fødderne. Her kan fodterapeuten hjælpe ved, at give dig nogle specialindlæg. På denne måde bliver fødderne aflastet, smerten lindres og problemerne skulle gerne mindskes. Det er aldrig rart at gå rundt på fødder, som gør ondt og der kan heldigvis gøres noget ved det.